Scanvogn toalettvogn HC

Scanvogn Handicap toalettvogn
Scanvogns helt nye Multi Toalett Trailer gør det enkelt å etablere handicapvennlige toalettforhold under musikkfestivaler, byfester og andre arrangementer. Toalettvognen er lett å gjøre klar til bruk, og den innholder både en handicapavdeling og en alminnelig dame- og herreavdeling.
Noe av de unike med denne løsningen er at toalettvognen er bygget opp på et heve- og senkechassis. Når vognen er i bruk, er gulvet i handicapavdelingen senket til en høyde på kun 10 centimeter over underlaget. Det er derfor ikke nødvendig å montere lift for rullestolbrukere som skal benytte vognen.
En lett håndterlig aluminiumsrampe med fast underlag gir ideel adgang for rullestolbrukere. Den lave høyde på vognen betyr at rampen får en svært lav stigning. Umiddelbart foran inngangsdøren til toalettet er rampen vannrett, dette for at rullestolen ikke skal trille baklengs når brukeren stopper for å åpne døren.
Selve toalettrommet er innredet med toilet med armstøtter og med plass for at en rullestol kan snu inne uten problemer. Toalett og håndvask er plassert optimalt for de handicappede og deres eventuelle ledsagere.
Heve- og senkechassiset betyr også at Multi Toilet Traileren har langt bedre køreegenskaper enn handicapvogner med senket understell.
Sparer tid og penger
Den nye handicaptoalettvognen vil være optimal å bruke først og fremst ved mindre og mellomstore arrangementer.
Fordi toalettvognen har fasiliteter til både handicappede og ikke-handicappede, kan mindre festivaler og arrangementer ofte nøye seg med en enkelt vogn. Dermed sparer arrangøren tid og kostnader til transport og klargjøring av flere vogner.

Med Multi Toalett Traileren viser Scanvogn at man leder utviklingen innen «opphold på hjul».